Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Panasonic

A Panasonic Corporation elektronikai termékek gyártásával foglalkozó hatalmas multinacionális vállalat, amelynek központja Japánban található, Kadoma városában. A céget Kōnosuke Matsushita hozta létre 1918-ban azzal a céllal, hogy az akkori standardnél jobb minőségű villanykörte-foglalatát gyártsa és forgalmazza. A vállalkozás létét kezdetben komoly nehézségek veszélyeztették, idővel azonban sikeressé vált és termékkínálata gyors növekedésnek indult. Ez a trend a második világháborút követő átszervezést követően sem szűnt meg. A vállalat 1935-től kezdve a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. nevet viselte egészen 2008-ig. 

A cég a hatvanas években jelent meg Panasonic márkájú televízióival az amerikai piacon, majd Európában. A folyamatos terjeszkedés következtében videomagnók és hifik, illetve háztartási eszközök jelentek meg a cég kínálatában. 1965-ban debütált a vállalat Technics márkája, 1983-ban pedig piacra dobták az első japán IBM PC-kompatibilis számítógépet, a Panasonic Senior Partnert. A cég termékkínálata manapság is rendkívül sokszínű és a Panasonic népszerűségét bizonyítja, hogy 2012-es adatok szerint világszerte 330 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak 580 különböző leányvállalatnál.

A cég 1958-ban jelent meg a légkondicionálók piacán egy kisméretű, otthoni használatra szánt, ablakra szerelhető egységgel, amely hamarosan komoly népszerűségre tett szert a vásárlók körében. Hűtő- és fűtőrendszereik manapság is népszerűek hatékonyságuk, illetve fejlett technológiai megoldásaiknak köszönhetően. A vállalat saját gyáraiban készülő klímaberendezések Magyarországon is kelendőek. Többek között lakossági mono- és multisplit típusú készülékekkel, ipari oldalfali és mennyezeti berendezésekkel, különböző hőszivattyúkkal, kiegészítő eszközökkel és ECOi VRF-rendszerekkel is jelen vannak a hazai piacon.