Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gree

A Gree márka mögött igazi sikertörténet áll. A céget a kínai Zhuhaiban alapították és 1994 óta viseli mai nevét. Eredetileg egy aprócska gyár volt 200 munkással és körülbelül évi húszezer ablakba szerelhető légkondicionáló elkészítésére elegendő felszereléssel, mára viszont a világ vezető klímagyártójává és forgalmazójává vált (az Euromonitor International Ltd. piackutató szerint). A nagyvállalat éves termelése jelen pillanatban 60 millió lakossági és 5,5 millió kereskedelmi felhasználásra szánt légkondicionáló eszköz. Kilenc gyárából hét található Kínában, a másik kettő Brazíliában és a Pakisztánban. A Gree Electric számos nemzetközi sportrendezvény támogatója volt, jelen voltak a 2016-os nyári olimpián is Rio de Janeiroban.

A Gree márka fejlődése

A vállalat a klímaberendezések mellett általános háztartási és ipari eszközök gyártásával is foglalkozik, illetve nemrégiben rántották le a leplet az IoT-elgondolás jegyében készített okostelefonjukról is. A Gree Electric a kilencvenes évek közepén drámaian javította a gyártott készülékek minőségét, ezért nem csupán az elkészített eszközök mennyisége, hanem megbízhatósága és korszerűsége is kiemelkedőnek nevezhető az ágazaton belül. A cég elnöke Dong Minzhu, aki személyesen is közreműködött az innovatív és sikeres vállalati stratégia kialakításánál. 

A Gree Magyarországon számos termékkel van jelen. A forgalmazott eszközök között lakossági és kereskedelmi klímaberendezések, folyadékhűtők, VRF rendszerek, fancoilok, illetve hőszivattyúk szerepelnek. A gyártó pozíciója az itthoni piacon is vezető.

Rendezés: